Marinoitu leipäjuusto-itusalaatti

Resepti ja valmistusohje

1 osa leipäjuustoa
vastapuristettua sitruunan mehua + sokeria + ripaus suolaa + ripaus mustapippuria
runsaasti tilliä hakattuna tai muuta tilanteeseen sopivaa yrttiä
1 osa mungpavun ituja
1 osa sellerin vartta
1 osa kesäkurpitsaa tai tuorekurkkua
1 osa punaista paprikaa

Kuutioi leipäjuusto sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Hakkaa tilli hienoksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita sokeri ja suola sitruunan mehuun ja sekoita juuston ja tillin kanssa marinoitumaan. Viipaloi sellerinvarsi alle sentin viipaleiksi. Suikaloi tai kuutioi kesäkurpitsa, samoin paprika. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita salaatiksi. Nauti salaattipöydässä, kalaruuan lisäkkeenä tai sellaisenaan ruisleivän kanssa.

Haluatko itua elämääsi?